HODEPINE: Har du mye vondt i hodet? Da kan en av disse punktene være grunnen. FOTO: NTB scanpix
HODEPINE: Har du mye vondt i hodet? Da kan en av disse punktene være grunnen. FOTO: NTB scanpixVis mer

helse

5 grunner til at du har hodepine

Og hvordan du blir kvitt det.


TOPP: Det er sykt irriterende å få hodepine på dager hvor du ikke har tid til å ligge rett ut i senga – eller når som helst, for så vidt.

Det dunker og presser, man kan jo begynne å lure på om hjernen skal eksplodere der inne...

Hodepine er helt vanlig, og alle får det innimellom. Smerten kan skyldes mange forskjellige ting: For eksempel for lite søvn eller vann, eller kanskje du snart skal ha mensen?

Under finner du fem grunner til at du har hodepine, og hva du kan gjøre for å bli kvitt den.

LES OGSÅ: Slik får du perfekte krøller ved hjelp av do-papir

Denne saken ble først publisert hos ViUnge.dk.

#1: Du har sovet for lite

Hvis du ikke sover mer enn syv timer om natten, kan du få en vond hodepine utover dagen. Da lønner det seg å rett og slett ta seg en lur.

#2: Du er sulten eller tørst

Får ikke kroppen det den trenger, har den flere metoder å si ifra på – blant annet hodepine. Løsningen er å ha en god plan for måltider, og alltid ha en energibar eller en annen snack i veska som du kan spise når du kjenner at blodsukkeret er på vei ned.

Husk også å drikke nok vann gjennom dagen! Får du hodepine, gjelder det å drikke masse vann.

#3: Du tygger tyggis ofte

Hvis du tygger tyggis ofte, vil du faktisk kunne slite og få spenninger i kjeven, noe som kan gi deg hodepine. Løsningen er ganske enkel – spytt ut tyggisen. Det er selvfølgelig helt greit å tygge en gang i mellom, men la kjeven din få en pause.

#4: Du skal ha mensen snart

Man kan dessverre oppleve å få hodepine en hel uke før mensen faktisk kommer.

Hvis du kjenner at hodepinen kommer snikende, kan du legge en kald klut i pannen og en varmeflaske på nakken – det vil lindre smertene litt. Hvis problemet er ordentlig ille og du ikke blir kvitt hodepinen, bør du oppsøke lege.

#5: Du bruker altfor mye tid foran skjermer

Hvis du hele tiden sitter med nakken bøyd for å kikke ned på mobilen eller sitter i bøyd stilling foran PC-en hele dagen, er det en sjanse for å få spenninger i nakken som kan gi hodepine.

Legg fra deg telefonen, reis deg opp og gjør noen «bøy og tøy»-øvelser som strekker nakken og ryggen. Litt massasje er også bra for nakken, og kan få hodepinen til å forsvinne.