SMIL: Det er ikke alltid like lett å være selvsikker, men vi har funnet frem et par tips for å hjelpe deg på veien! FOTO: Scanpix
SMIL: Det er ikke alltid like lett å være selvsikker, men vi har funnet frem et par tips for å hjelpe deg på veien! FOTO: Scanpix Vis mer

8 tips for å få bedre selvtillit

Husk at du er #queen.

TOPP.NO: Har du noen gang tenkt på hva du liker så godt med crushet ditt?

Når vi faller for noen, har ofte selvtilliten mye å si.

Som for eksempel hvis crushet ditt er helt rå på gitar, har nydelig sangstemme, eller virkelig kan snakke for seg i en diskusjon. We looove!

Å vise at du er sikker på deg selv er altså lurt hvis du har lyst til at crushet skal legge merke til deg – og uansett er det superviktig å jobbe med det for din egen del også <3

Vi er tross alt alle helt unike og uperfekt perfekte som vi er!

Les våre beste tips for å booste selvtilliten under.

LES OGSÅ: Så mye tjener Kardashian-søstrene på Instagram
1. Gjør noe du er god på! Kan du synge, så gjør mer av det. Kanskje du tør å være med på en konsert på skolen? Uansett hva du er flink til, bruk mer tid på det. Mestringsfølelse er nesten synonymt med mer selvtillit, og SÅ viktig!

2. Føl deg fresh! Uansett om du føler deg finest med eller uten sminke – sett av litt tid på morgenen til å gjøre deg klar for dagen og føle deg bra. Det kan være at du bare bruker noen ekstra minutter på å sette sammen et antrekk, at du fikser håret sånn du liker det best, smører deg med en digg fuktighetskrem eller tar en ekstra lang dusj.

3. Stress mindre. Grunnen til at du skal ta deg tid på morgenen, har også sammenheng med at det er lurt å stresse mindre. Å stresse gjør faktisk noe med hvordan du har det med deg selv, fordi du føler at du ikke har kontroll. Planlegg godt i hverdagen, og unngå stress så godt du kan!

4. Tør å plass! Prøv å slipp deg mer løs, og vær deg selv i sosiale sammenhenger. Det kan være vanskelig, men kanskje det hjelper å tenke at det er sjarmerende når andre er trygge på seg selv? Du skal ikke unnskylde deg for den minste lille ting, selv om det er fort gjort hvis man er usikker <3

5. Smil! I utallige undersøkelser kommer det frem at smiling er tiltrekkende. I tillegg gir det deg en god følelse, fordi smilet sender hjernen signaler om at du er glad og lykkelig. Litt sprøtt, men sant!

6. Snakk til deg selv som en venn. Så enkelt, men sååå vanskelig. Hva sier du til deg selv når du har vonde tanker? Ofte graver vi oss bare enda lenger ned. Men hva sier du til en venninne hvis hun føler seg dum eller stygg? Du sier at hun er nydelig og bra akkurat sånn som hun er. Si dette til deg selv – tenk at du skal være en bestevenn for deg selv også!

7. Takknemlighet. Sett pris på det du er fornøyd med ved deg selv, og vend oppmerksomheten din mot det i stedet. Kanskje du er en skikkelig god venn, god på skolen, eller har dødsfint hår? Dét er det du skal fokusere på, og ikke det du er misfornøyd med.

8. Ikke sammenlign. Jepp, dette er noe vi hører heeele tiden, men likevel må det være med på lista. Det er helt håpløst å sammenligne seg selv med andre, for de er ikke deg.

Å sammenligne seg med andre og være misunnelig, er veldig slitsomt i lengden, og fører ikke noe godt med seg. Du er deg, og du er FANTASTISK <3


LES OGSÅ: Dette skjer i kroppen når du får orgasme