skam, ord, svensker, frida, starstruck, topptube,
«SKAM»: Svenskene elsker den norske tv-serien, men hvor gode er de egentlig på ord og ting som dukker opp på showet? TOPPtube

«SKAM»: Dette tror svenskene at «SKAM»-ordene betyr

Hvor flink blir man i norsk av å se på tv-serien?

TOPP.NO: Det er ingen hemmelighet at «SKAM» har tatt fullstendig av i andre land enn Norge også! I både Danmark og Sverige har folk fått totalt dilla på det norske ungdomsdramaet, og det skrives opp og ned i mente om NRK-showet i svenske og danske medier.

Mye av det som har blitt skrevet om «SKAM» i nabolandene våre, er ordlister fra serien — for det er sånn at vi har mange ord i det norske språket vårt som de ikke aaaner hva betyr. Lol!

LES OGSÅ: Har «SKAM»-Henrik fått seg kjæreste? Fansen tror disse bildene er beviset på det!

Det kan virke som at mange av seerne i nabolandene har fått en liten oversikt over de «viktigste» ordene i serien; som «drittsekk» (som Noora likte å kalle William før det oppsto søt musikk mellom dem), «russebuss», å «kødde» og «kosegruppa».

Vi var likevel helt nødt til å teste redaksjonen fra den svenske søstersiten vår, Frida, da de kom på besøk til oss i forrige uke — for hvor mange ord og ting fra «SKAM» kan de egentlig?!

LES OGSÅ: Fansen mener Selena Gomez sin nye Netflix-serie har stjålet stort konsept fra «SKAM»

Sjekk hvordan det gikk her:


Husk å abonnere på YT-kanalen vår TOPPtube for masse morsomme videoer hver eneste uke! Og ikke glem å sjekke ut YT-kanalen til Frida heller <3

Diskutér denne artikkelen

Velkommen til diskusjonen på Topp.no. Her kan du skrive det du mener, men husk at mange leser det du skriver. Vi forventer en saklig tone, og at du holder deg til temaet.

Vi fjerner innlegg som inneholder:

  • Trakassering og utskjelling av meddebattanter, enkeltpersoner eller grupper
  • Rasistiske utsagn, bannskap, trusler eller generelt hatske meldinger